Wednesday, July 22, 2015

Ο Ιεζεκιήλ αυτόπτης μάρτυρας προσγείωσης διαστημικού οχήματος

 Η Βίβλος είναι πλούσια σε αναφορές όπου αυτόπτοτες μάρτυρες εξιστορούν την εμπειρία που βίωσαν καθώς έβλεπαν να ανοίγουν οι ουρανοί και να προσεδαφίζονται ιπτάμενα οχήματα κάνοντας εκκωφαντικό θόρυβο και παράγοντας καπνούς από τη φωτιά που έκαιε στους κινητήρες τους.

 Ασφαλώς και ο εκάστοτε βιβλικός αφηγητής δεν γνώριζε εκείνο τον καιρό την τεχνολογική ορολογία που έχουμε στην εποχή μας ώστε να χρησιμοποιεί λέξείς όπως «διαστημόπλοιο», «προωθητήρες», «καυσαέρια» κτλ  και έτσι οι οπτική εμπειρία αποδίδεται από τον ίδιο τον αφηγητή με έννοιες της θρησκευτικής πίστης την οποία ασπάζεται.

 Ένας τέτοιος μάρτυρας είναι ο Ιεζεκιήλ ο οποίος στο ομώνυμο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης ξεκινάει ακριβώς με μία τέτοια  εμπειρία.

 Και το ερώτημα στην περίπτωση της Βίβλου αλλά και άλλων θρησκευτικών κειμένων είναι: Αν αυτό που είδε π.χ. ο Ιεζεκιήλ ήταν ο Κύριος, τότε για ποιό λόγο να χρειάζεται ο Θεός τέτοιο σαματά ώστε να κατέβει από τον ουρανό και να παρουσιαστεί ...σε έναν και μόνο άνθρωπο ο οποίος έτσι κι αλλιώς πιστεύει σε αυτόν;

Ιεζ. 1,1
Κατά το τριακοστόν έτος, την πέμπτην ημέραν του τετάρτου μηνός, καθώς ευρισκόμην μεταξύ των Ιουδαίων συναιχμαλώτων μου, πλησίον στον ποταμόν Χοβάρ, εκεί ηνοίχθησαν οι ουρανοί και είδον οράματα παρά Θεού.


...

Ιεζ. 1,4
και παρετήρησα και είδα βίαιον ανεμοστρόβιλον, που εσαρωνε τα πάντα, να κατέρχεται από τον βορράν και μέσα εις αυτόν ήτο ένα μεγάλο νέφος. Γυρω από αυτό υπήρχεν ένα πυρ, που αστραποβολούσε, εις δε το κέντρον αυτού υπήρχε κάτι, που ωμοίαζε με ήλεκτρον ευρισκόμενον εντός του πυρός, το οποίον και εφεγγοβολούσεν.




Ιεζ. 1,5
Εις το μέσον δε αυτού υπήρχον ωσάν ομοιώματα τεσσάρων ζώων, τα οποία είχαν την εξής εμφάνισιν· Η μορφή των ήτο ωσάν μορφή ανθρώπων.



Ιεζ. 1,13                    
Ανάμεσα δε εις τα ζώα αυτά εφαίνετο κάτι σαν αναμμένοι άνθρακες, που εκαίοντο, ώσαν συστρεφόμεναι φλόγες ανάμεσα εις τα ζώα αυτά. Και το πυρ αυτό ακτινοβολούσε φως. Εξεπορεύετο από το πυρ λάμψις ζωηρά, ωσάν της αστραπής.


...

Ιεζ. 1,15                    
Και ιδού είδον, ότι πλησίον των τεσσάρων αυτών ανθρωπίνων ζώντων ομοιωμάτων υπήρχε και ένας τροχός στηριζόμενος στο έδαφος.


Ιεζ. 1,16                    
Και η μορφή και η εμφάνισις των τροχών αυτών ήτο ωσάν από πολύτιμον λίθον θαρσείς. Οι τέσσαρες αυτοί τροχοί ήσαν όμοιοι μεταξύ των, η δε κατασκευή των ήτο τοιαύτη, ώστε ο ένας ο τροχός ήτο εντός του άλλου εις σχήμα σταυρού.


Ιεζ. 1,17                    
Οταν επροχωρούσαν επορεύοντο προς τας τέσσαρας πλευράς των, χωρίς να στρέφουν καθώς προχωρούσαν.



 Αν το ακούγαμε αυτό σήμερα, θα λέγαμε ότι είναι η περιγραφή ιπτάμενου οχήματος, που προκειμένου να προσγειωθεί κάθετα ερχόμενο από ψηλά και χωρίς να υπάρχει διάδρομος αεροπλανικής προσγείωσης, έχει ανάψει τους κινητήρες  επιβράδυνσης και ως αποτέλεσμα αυτού ήταν ο καπνός που απλώθηκε σαν μεγάλο νέφος και ο οποίος καπνός παραγόταν από την εκθαμπωτική καύση στην απόληξη των κινητήρων.

 Ο Ιεζεκιήλ κάνει αναφορά στο αυτονόητο ότι δηλαδή οι διαστημικοί επισκέπτες αλλά και γενικά οι κάτοικοι άλλων πολιτισμών προφανώς δεν θα είναι ακριβώς όπως οι άνθρωποι. Ίσως να ομοιάζουν αλλά σίγουρα θα έχουν διαμορφώσει τα δικά τους χαρακτηριστικά.


 Κλείνει δε την αναφορά του περιγράφοντας λεπτομερώς τα οχήματα με τα οποία οι επισκέπτες εξήλθαν ως ομάδες των τεσσάρων από το μητρικό σκάφος και άρχισαν να εξερευνούν τον πεδίο. Τα οχήματα αυτά κινούνταν τόσο επι του εδάφους όσο και στον αέρα και διέθεταν έναν μηχανισμό όπου δύο κύκλοι τέμνονταν υπό ορθή γωνία, δείγμα της εξαιρετικής τεχνολογίας που εφάρμοζαν οι διαστημικοί επισκέπτες που είδε ο Ιεζεκιήλ.

Δείτε την σχετική δημοσίευση στο Facebook και σχολιάστε εκεί
https://www.facebook.com/arxaioiastronautes/photos/a.1617721571803819.1073741879.1463837243858920/1617721575137152/?type=1

No comments:

Post a Comment